top of page
  • ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΝΑΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ "ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ"

Ο μήνας που πέρασε ήταν γεμάτος δημιουργικότητα, ψυχαγωγία και αλληλεγγύη. Με αφορμή την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς και την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού, "ΤO ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ" άνοιξε τις πόρτες του και προσκάλεσε μικρούς και μεγάλους σε ένα διήμερο παιδικό υπαίθριο φεστιβάλ στις 28 και 29 Ιουνίου.


Η πρώτη ημέρα του φεστιβάλ 28 Ιουνίου πλαισιώθηκε εκπαιδευτικά από την επιστημονική ομάδα της iSea Environmental Conservation Organization for the Preservation of the Aquatic Ecosystems. Τα παιδιά ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν μέσω παιχνιδιών και διαδραστικών ασκήσεων για την ρύπανση από τα πλαστικά και μικροπλαστικά στις ελληνικές θάλασσες με το πρόγραμμα #zeroplastic. Επίσης, έπαιξαν και ενημερώθηκαν για τα δελφίνια και τις φάλαινες της χώρας μας, πως μπορούν να τα αναγνωρίσουν και ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά τους μέσω του Thermaikos Dolphin Project.






Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε στις 29 Ιουνίου, με την ψυχοεκπαιδευτική υποστήριξη της εθελοντικής ομάδας της ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων. Τα παιδιά έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια γνωριμίας, έμαθαν για τις διάφορες χώρες του κόσμου και χόρεψαν στις μουσικές του, ενώ η δράση ολοκληρώθηκε με ψυχοκινητικά παιχνίδια.







 

Ένα θερμό ευχαριστώ για την τιμητική τους παρουσία και υποστήριξη: -Στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μονοπήγαδου και τις οικογένειες από την Ουκρανία που τίμησαν το Φεστιβάλ με την παρουσία και συμμετοχή τους. -Στον Δήμο Θέρμης και συγκεκριμένα στην Διευθύντρια Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής Κας. Χρύσας Κληματσούδα, καθώς και στην Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Κοινότητας Θέρμης Κας. Μαρίας Μορφίδου. -Σε όλες τις οικογένειες και πολίτες για την υποστήριξη και εμπιστοσύνη που έδειξαν. -Στις επιχειρήσεις ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε , Delos Street Coffee και ΚΥΑΝΑ Professional Hair Products για την ευγενική υποστήριξη και χορηγία τους.

Για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε πως με αγάπη, αλληλεγγύη και θέληση μπορούμε να μάθουμε και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί ανεξαρτήτου γλώσσας και καταγωγής.



34 views0 comments
abba-house-logo
bottom of page